Garden centre extension - design & build

Business:

Bell Plantation Garden Centre

Location:

Watling St, Towcester, NN12 6GX

Client:

Freddie Warren (Managing Director)

Project overview:

  • Handled the Planning Application
  • Structural Calculations for Frame
  • Design, Manufacture & Build

The benefits for our client:

Since its completion in early 2020, the new extension has added 80 seats to the café area, significantly increased the retail space available and paved the way for a new indoor children’s play centre.

Connected to the existing building via a portal frame, this beautiful garden centre can now comfortably host lot a lot more visitors and has resulted in an increased spend per person for each visit.

Reflecting on the project, CambridgeHOK sales manager Noel O'Leary said: “This is our fifth time working at the Bell Plantation Garden Centre and it’s really pleasing to secure repeat work from an ambitious and successful client.

“After enlisting the help of our experts, we handled the planning application process and took care of all the structural calculations. Once the design was approved and finalised, we also manufactured and installed the extension.

“In my opinion, the client returns to us because they know we offer a complete turnkey solution and they’re always delighted with the finished product.”

The solution:

Adding an extra 1,028 square metres of new retail and leisure space was the key to completing an amazing garden centre extension at Bell Plantation, in Towcester.

Working on behalf of the owners, this was our fifth project at the Northamptonshire location after previously constructing canopies, glasshouses and several new retail buildings.

Now this destination garden centre features a deli-style café, food hall, gym, vet’s surgery, nursery, beauticians, brewery, wedding specialist and poultry centre – attracting more than 250,000 visitors a year.

Having initially enlisted us to secure Planning Permission, we were subsequently tasked with the entire design, manufacture and construction of this Portal Frame extension.

Finished externally in a stylish statement black, the crisp white interior features welcoming roof-lights which flood the space with natural light.

News

Latest News and Information

Construction

Construction manager experienced in leading multi-million...

CambridgeHOK is delighted to announce the appointment of experienced commercial construction manager S...

Read More

Energy

New Air Source Heat Pumps provide...

Energy solutions from CambridgeHOK are to help an independent garden centre and nursery save an estima...

Read More

Glasshouse built in hills of Scottish...

Standing in the stunning surroundings of the Scottish borders hills, this new multi-million pound glas...

Read More

Vertical Farming

LED horticulture lighting systems expert Steve...

Further industry-leading expertise has been added to the CambridgeHOK team with the appointment of hor...

Read More

Call us to speak to a member of our team or complete the enquiry form and we will get back to you

  • 01430 449440
  • [email protected]
  • Wallingfen Park
    236 Main Road
    Newport, Brough
    East Yorkshire
    HU15 2RH

We’re fully committed to handling personal information you’ve supplied to us in compliance with the latest GDPR laws, and we’ll never share your details.